Välkommen!

Välkommen!

Välkommen till min matblogg! Har haft bloggar förut om olika ämnen men mat är ett tema som jag verkligen brinner för. Älskar mat men kan inte äta vad som helst pga olika intoleranser mot bl a laktos och vetemjöl. Kämpade i flera år med krånglig mage och hade ofta ont trots laktosfri och glutenfri mat. Men så en dag försvann mina problem när jag testade på LCHF av en helt annan anledning än att banta. Fortsatte med det i nästan ett år tills jag blev gravid och bara ville äta kolhydrater. Konstig nog blev jag då inte dålig men så fort jag hade fått mitt barn kom problemen med magen smygandes tillbaka.
Nu cirka 1 år efter att jag har blivit mamma och sockerberoende igen tog jag tag i min kosthållning och bestämde mig även för att försöka gå ner i vikt då jag hela tiden pendlar mot övervikt.

Har sedan januari följt LCHF dieten och gick den månaden ner 2 kilo. Hamnade på en viktplatå och testade på att kombinera LCHF med periodisk fasta och då rasade 3 kilo till. Målet är att gå ner 10 kilo innan juni månad.

När jag pratar om periodisk fasta så avser det 15:9. Alltså fasta 15 tim och ett ätfönster på 9 tim. Jag brukar äta mellan kl 12-21. Det funkar hur bra som helst. Det enda jag skippar är kvällsmackan och skjuter fram frukosten. Ibland kör jag en kortare fasta på ca 12-14 tim. Jag fastar nästan varje dag.

Eftersom jag ej kan träna hårt pga upprepade ryggskott och inre magmuskler som ibland lägger ner efter graviditet så har jag gått till en sjukgymnast sedan okt och har nu byggt upp mina inre magmuskler så att jag nu kan gå på långa promenader igen. Men jag har en lång väg kvar till att börja träna på gymmet igen så den enda motion ni kommer att få höra om i bloggen är min sjukgymnastik och promenader än så länge.

Hoppas att ni kan bli inspirerade av min blogg!

Annonser

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s