Tomatsoppa, nej kebabsås!

Tomatsoppa, nej kebabsås!

Hade en massa rester kvar av mat i kylskåpet och tänkte att de tillsammans skulle kunna bli en god tomatsoppa. Men vad blev det: Kebabsås med en tydlig smak av Ajvar Relish. Så nu funderar jag på vad jag ska använda såsen till förutom till kebab. Kom gärna med förslag!

Recept:

1 liten spetspaprika
1 vitlöksklyfta
1 msk rött vin
2 msk grädde
Ev chili

Slå på ugnen på 225 grader.

Rosta 1 liten spetspaprika och 1 skivad vitlöksklyfta ca 15-20 min i mitten av ugnen.

Värm 450 g passerade tomater i en kastrull och blanda i 1 msk rött vin och 2 msk grädde.

När spetspaprikan och vitlöken är klara så ska de mixas med tomatsåsen.

För mer sting kan man ha i lite lite rostad chili.

Annonser

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s