Dagens middag – Lax med blomkålsmos och pestosås

Dagens middag – Lax med blomkålsmos och pestosås

 

Recept

65 g (En halv liten burk) Röd pesto med chili
2 dl Créme fraiche
4 Färska laxfiléer
2 st Blomkål
Grädde
Smör
Salt & Peppar

Slå på ugnen på 225 grader. Lägg laxarna i en ugnsform. Blanda creme fraiche med peston och lite salt. Lägg pestosåsen över laxen. Ställ in i ugnen och ta ut formen efter ca 15 min.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Dela och skölj blomkålen som du sen lägger i kastrullen när vattnet kokar. Koka tills blomkålen blir mjuk. Häll ut vattnet och mixa blomkålen med smör, en skvätt grädde och salt & peppar.

IMG_0674

Annonser

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s